Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi
Kurum Hakkında
Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Edirne şehrinde Üniversite hastanesi olarak faaliyet göstermektedir. 1974 yılında İstanbul Üniversitesine bağlı olarak “Edirne Tıp Fakültesi” adı altında kurulan Tıp Fakültesi, daha sonra 1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesine bağlanmıştır. Trakya Üniversitesine bağlanmasıyla aynı yıl Devlet Hastanesi ek binalarında Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulmuş sağlık hizmeti vermeye başlamıştır.
Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ülkemizin tıp alanında söz sahibi üniversite hastanelerinden biri olarak, adını taşıdığı bölgeyi gururla temsil etmektedir. 103.000 m² kapalı alan ve 1042 yatak kapasitesi ile sadece bölgeye değil ülkenin bir çok farklı alanlarından gelen hastalara da hizmet verecek fiziksel büyüklüktedir. Hastanemiz aynı zamanda balkan ülkelerinin sağlık ihtiyaçlarında da cazip bir noktadadır.
Hastanede her biri alanlarında oldukça deneyimli ve gerek ulusal gerekse uluslararası alanda başarısını kanıtlamış 97 Profesör Dr, 60 Doçent Dr, 47 Yardımcı Doçent Dr, 9 Uzman Doktor ile birlikte 315 Araştırma Görevlisi Doktor da hizmet vermektedir. Tıp fakültesi olmanın onurlu yükünü, Akademik Personelle birlikte 1129 Yardımcı Sağlık Personeli ve 318 İdari Personel üstlenmektedir.
Hastane hizmetlerinde nicelikten çok nitelik önemsenmekte olup, çağın koşullarına uygun hizmet adına kaliteden ödün verilmemektedir. Her yıl yaklaşık 30.000 hasta yatarak, 400.000 hasta ayaktan tedavi hizmeti almakta, 15.000 civarında ameliyat yapılmakta ve 5.000.000 düzeyinde laboratuvar incelemesi yapılmaktadır. Ek olarak yaklaşık 40.000 hasta da acil servis hizmeti almaktadır.
Yetişkin ve çocuk hastalara hizmet verilen modern Yoğun Bakımları, Onkoloji Merkezi, AMATEM, en teknolojik donanımları ile Radyoloji ve Nükleer Tıp Birimleri, Tüp Bebek Merkezi, Angiografi Laboratuvarı, Uyku Bozuklukları Merkezi, ve Endoskopi Laboratuvarı ile önemli ihtiyaçlara cevap vermektedir. Ayrıca tüm cerrahi birimlerde tanı ve tedavisi üst düzey beceri gerektiren girişimler yapılmaktadır. Bölgenin en büyük Rehabilitasyon Merkezinde her alanda rehabilitasyon hizmeti sunulmaktadır.
Her geçen gün sağlık hizmetindeki başarısını daha ileriye götüren hastane, sağlık eğitimi açısından da önemli bir uygulama merkezidir. 2006 yılında ISO 9001:2000 ve 2009 yılında ISO 9001:2008 sertifikaları alarak, bu sertifikaları alan ilk hastanelerden biri olmuştur.
Soru, öneri veya şikayetleriniz ile ilgili olarak yetkililere erişmek, doktor listesi, sunulan hizmetler ile ilgili bilgi almak ve telefonla veya internetten online randevu almak için Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
- Acil Tıp
- Adli Tıp
- Aile Hekimliği
- Anesteziyoloji ve Reanimasyon
- Ayaktan Kemoterapi Ünitesi
- Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı
- Bronkoskopi Ünitesi
- Çocuk Cerrahisi
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
- Deri ve Zührevi Hastalıklar
- Endoskopi Ünitesi ( Cerrahi, Gastroenteroloji)
- Enfeksiyon Hastalıkları
- Ercp
- Farmakoloji
- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
- Genel Cerrahi
- Girişimsel Radyoloji
- Göğüs Cerrahisi
- Göğüs Hastalıkları
- Göz Hastalıkları
- Halk Sağlığı
- Hemodiyaliz Ünitesi
- İç Hastalıkları
- Kadın Hastalıkları ve Doğum
- Kalp Damar Cerrahisi
- Kardiyoloji
- Koroner Anjiyografi
- Kulak Burun Boğaz
- Medikal Onkoloji
- Nöroloji
- Nükleer Tıp
- Nükleer Tıp
- Ortopedi ve Travmatoloji
- Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
- Radyasyon Onkolojisi
- Radyasyon Onkolojisi
- Radyoloji
- Ruh Sağlığı ve Hastalıkları
- Tıbbi Genetik
- Tıbbi Genetik Ve Doku Tiplendirme Laboratuvarı
- Tıbbi Patoloji
- Transplantasyon Ünitesi
- Tüp Bebek Ünitesi
- Uluslararası Hasta Birimi
- Uyku Laboratuvarı
- Üroloji
Yorum ve Şikayetler
Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi hakkında yorum yapın
Kurum ile ilgili yorumlarınızı veya eleştirilerinizi mesaj kutusuna yazabilirsiniz. Yorumunuz; isminiz ve profil fotoğrafınız ile birlikte tüm ziyaretçilere açık olarak yayınlanacaktır. İş başvurusu, randevu talebi, ücret bilgisi, resmi şikayet vb. özel mesajlarınız için lütfen kurumun websitesini kullanınız.
İşin başka bi vahim tarafıda işlem bittikten sonra Dr. *** beyin gelip reçete yazması oldu, kaşesini bile basmadan, e-reçete kayıt nosu da vermeden (belgesi mevcut) yazdığı yasal olmayan reçete ile ilaçlarımı almak zorunda kaldım. Dikişe hiç müdahele etmediği halde sonrasında dikişlere hiç bakmadan kontrol etmeden tanı yazdı, ilaç yazdı. Neye binaen yazdı neyazdı, görmediği, müdahele etmediği hatta kontrol bile etmediği bi hasta hakkında açıkçası çok merak ediyorum.
Öncelikle bi son sınıf öğrencisi ve bu noktada ben sorduğum halde neden intörn olduğu hakkında bilgi vermedi. Ben yarığın yüzünde olmasından dolayı okadar üzerine titreyip üzülürken baktımki gözü kapalı güvenerek gittiğim hastanede insan canı bi hiçmiş bukadarmı basit ya, hele de o küçücük çocuğa karşı hiçmi vicdan yoktu ki Dr. ***da olmadığını bizzat kendim teyid ettim.
Ben dikişlerin halinden ve dikenin öğrenci olmasından ve hiç bir şekilde bir Dr. tarafından kontrol edilmemesinden rahatsız olup İstanbul'da bi cerrahla görüştüm durumu izah ettim resmini istedi ve biz o gece apar topar İstanbul'a gittik baktılarki çok yüzeysel dikilmiş mecbur dikişi açtılarki meğerse içtende müdahele edilmesi gereken bir yarıkmış. Orada dikişler sökülüp, kaşın yarık kısmı kazınıp orayada müdahele edilerek tekrar dikim işlemi yapıldı (belgesi mevcut). Edirne fakülte hastanesinde bir öğrenci tek başına dikerken istanbuldaki hastanede 5 kişi müdahele etti. Edirne fakültede kaş rast gele, basitçe ve yüzeysel dikilirken (tabi ona dikim denilirse), İstanbulda kaşın yarık olan kısmıda kazınıp orayada müdahele edildi. İlgi, alaka, saygı bunların muhabbetini bile açmıyorum bunlar fakülte hastanesinin yitikleriydi.. Ayrıca yazılan ilaçlarda gereksizmiş, hiç ilaç kullanmadık. Lütfen el insaf diyorum.. Fakülte hastanesi olması muhabbeti de yaşadığım bu durumu kesinlikle izah ve izale edemez. Yada sonuç olarak şunumu anlamalıyız, hiçbir şekilde fakülte hastanesine gidilmemeli çünkü orada insana değer yok saygı yok Drların keyifleri neyi gerektiriyorsa yapılan o.Onam formlarında ki maddelerden kasıt yada fakültede çalışan Dr.ve hemşirelerin anladığı, 'hastanız buraya geldikten sonra burdan artık ölüde, sakatta çıkabilir bu bizi bağlamaz, ilgilendirmez, zaten imzayı atıp bunlara razı olup geliyorsun, gelmiyecektin geldiysende sonucuna katlan' demekmi. Hastanede yaşadıklarımdan çıkardığım sonuç bu. Hipokrat yemininde söylenenler o gündemi kaldı. Eminim bu tarz şeyleri yaşayan ilk değilim bu yasa ve mantık fakülte hastnelerınde devam ettiği sürece sonda olmayacağım.
Bana maddi manevi bunu yaşatmaya hiçbir doktorun hiç bir hastanenin hakkı yok, olamazda. Beni ve oğlumu mağdur edip üzen Dr. *** ***'tan şikâyetçiyim. Gerekli yasal işlemlerin yapılması için yetkili yerlere başvurdum ama benim yaşadıklarımı bi başkasıda yaşamasın diye yazıyorum olaki yolunuz oraya düşerse bidaha düşünün derim.
Şikayetlerim : 1. Hastahane çok pis. 2. Tuvaletlere kokudan ve pislikten girilmiyor. 3. Hijyenik şartlar uygulanmıyor. 4. Yoğun bakıma ziyaretçi alınıyor. Hijyen yok. 5. Servis nöbetçi dotorları hasta olarak kollarında serum iğneleri takılı olarak vizite yapıyorlar. 6. Tıp etiğine göre odalardaki dahili telefonla hasta ve yakınları doktor ile konuşamıyaçaksa telefonlari odalardan lütfen kaldırın. 7. Tıp etiğinden bahis eden **** isimli şahsın hipokrat yeminini iyice hazmetmesini öğrenmesini. 8. Allahtan kimseyi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesine düşürmemesini, Edirnedeki hasta vatandaşların bu hastananeye giderken bir defa daha düşünmelerini dilerim.