Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Kurum Adı:Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Kategori:Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Şehir:Mardin
İlçe:Artuklu
Adres:Nur Mah. Vali Ozan Cad. 4 Sok. No:3
Telefon:0 (482) 212-1048
Web Sitesi:mardineah.saglik.gov.trHata Bildir
37.33752640.707096

Kurum Hakkında

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mardin ili Artuklu ilçesinde eğitim ve araştırma hastanesi olarak faaliyet göstermektedir. Hastanemiz 1967 yılında eski şehir yerleşkesi olarak da bilinen Eski Mardin (Yukarı Mardin)’de kurulmuştur. Daha sonra günün şartlarına göre hizmet verilen nüfusun artmasıyla Mardin Artuklu merkez ilçesi Yenişehir’de 150 Yataklı yeni bir hastane 1991 yılında yapımına başlanmış 2005 yılında ise hizmete açılmıştır. Mevcut binamız ise 08.03.2012 yılında inşaat çalışmalarına başlanmış 10.08.2015 tarihinde ilk olarak 300 yataklı hizmete açılmış daha sonra Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin taşınmasıyla hastanemiz olan Mardin Devlet Hastanesi 400 yataklı A1 rolüne sahip hastane haline gelmiştir. 2021 yılında Mardin Devlet Hastanesi, Artuklu Üniversitesi bünyesindeki Tıp Fakültesine bağlı olarak Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne dönüştürüldü.

Hastanemiz toplam 45973 m² inşaat alanına sahip olup; toplamda (A1.A2, C, B1, B2, D1, D2) olmak üzere 7 Blok binadan oluşmaktadır.

Hastanemizin (Nükleer Tıp, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Enfeksiyonlu Hasta, Mutfak Girişi, Servis Girişi, Sığınak ve Kapalı Otopark Girişi, Acil Servis Ayakta Hasta Girişi, Acil Servis Girişi, Ana Hastane Girişi, Poliklinik Girişi, Hemodiyaliz Girişi, Kazan Dairesi Girişi, Morg Girişi) olmak üzere 13 noktadan girişleri bulunmaktadır.

B1 ve B2 bloklarımız bodrum+zemin+6 kattan oluşmaktadır. B2 bloğun bodrum katında Eczane, ilaç deposu. Klinik Laboratuvar. B1 bloğun bodrum katında Diyaliz Salonu, Hepatit b-c hasta odaları, Kuduz Tecrit Odası bulunmaktadır. Zemin+6 kat hasta yataklı servisleri olarak tasarlanmıştır.

C bloğumuz bodrum+zemin+6 kat+mekanik katlardan oluşmaktadır. Bodrum katta İbadethane, Arşiv, Elektrik ana pano odası, Zemin katta İdari odalar ile ziyaretçi bekleme holünden oluşmaktadır. 1 ve 2. Katlarda yine idari odalar ve ziyaretçi bekleme hollerinden oluşmaktadır. 3, 4, 5, 6.katlarda ziyaretçi bekleme salonları mevcuttur. 7.katımız mekanik kat (Klima, Elektrik, Havalandırma vb. santral ve panolar ) olarak tasarlanmıştır.

A1-a2 bloklarımız bodrum+zemin+2 kattan oluşmaktadır. Bodrum katta, yemekhane, çamaşırhane, sığınak, kazan dairesi, depolar, morg, (Azot basınçlı hava oksijen, L.P.G., Vakum Odaları) tıbbi ve evsel atık, atölyeler, modüler soğuk depolar mevcuttur. Zemin kat hastanenin acil bölümü olarak tasarlanmıştır. 1.katta Ameliyathane ve Yoğun Bakım katı olarak tasarlanmıştır. 2.katta İdari Bürolar, Toplantı Odası, Konferans salonu (150 kişilik Op.Dr.Mehmet Ragıp Ekmen), Klima Santrallerinin bulunduğu bölüm, Sterilizasyon, Kütüphane, Yemek Salonu, Bilgi İşlem, Santral Odası, İdari Arşiv odası bulunmaktadır.

D1-D2 bloklarımız bodrum+zemin+2 kattan oluşmaktadır. Bodrum katta KETEM, Nükleer Tıp, Radyo Aktif Tıbbi Atık, Röntgen odaları, Ultrason odaları, Tomografi, M.R., Mamografi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapist odaları, Jinekolog, U.S.G., Kemik Dansimetre. Film ve Banyo, Masaj Odası bulunmaktadır. Zemin katta muayene odaları, E.K.G. Odası, Kan Alma, Kardiyoloji Polikliniği, K.B.B., Cildiye, Ortopedi, Odiyometri, Alçı Deposu ve odası, Sosyal idari birimler. 1. Katta Cerrahi Poliklinikler, Göz Polikliniği bulunmaktadır. 2. Katta Laboratuvarlar, Anjiyografi ve Endoskopi Bekleme holleri, Arşiv mahalleri bulunmaktadır.

Hastanemiz de tek kişilik hasta yatak odaları 55 adet, çift kişilik hasta yatak odaları 109 adet, süit hasta yatak odası 14 oda toplamda 178 oda, 395 yatak bulunmaktadır. Hastanemizde 67 Muayene Odası ve 30 Destek Odası bulunmaktadır.

Ayrıca Diyaliz Salonunda 21, Dahili Yoğun Bakımda 5, Koroner Yoğun Bakımda 5 Cerrahi Yoğun Bakımda 10, Genel Yoğun Bakımda 9 çocuk Yoğun Bakım 11 Yeni Doğan Yoğun Bakımda 34 Küvöz, 4 Genel Yoğun Bakım olmak üzere toplam 44 yatak ayrıca bulunmaktadır.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 adet Genel, 2 adet özellikli, toplam 10 Ameliyathane bulunmaktadır. 5 adet Röntgen, 1 M.R., 1 Mamografi, 2 Bilgisayarlı Tomografi, 2 Ultrason, 1 Nükleer Tıp Rezonans görüntüleme, 2 Gama Kamera Odası ve Anjiyografi, Görme Alanı, Göz Anjiyo, Göz Yağ Lazer, Bronoskopi, Endoskopi, Kolonoskopi, Üroflometre, Ürodanami, E.S.W.L., Kemik Dansitometri, Uyku Laboratuvarı, Patoloji Laboratuvarı bulunmaktadır.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Merkezi Hastane ve Hekim Randevu Sistemini (MHRS) kullanarak online randevu alabilir veya Alo 182 hattını arayarak operatörden randevunuzu alabilirsiniz.

Soru, öneri veya şikayetleriniz ile ilgili olarak yetkililere erişmek, doktor listesi, sunulan hizmetler ile ilgili bilgi almak ve telefonla veya internetten online randevu almak için Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Poliklinikler
  • Nöroşirurji (Beyin ve Sinir Cerrahisi)
  • Çocuk Cerrahisi
  • Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
  • Çocuk Psikiyatrisi
  • Deri ve Zührevi Hastalıklar
  • Enfeksiyon Hastalıkları (İntaniye)
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
  • Gastroenteroloji
  • Genel Cerrahi
  • Göğüs Cerrahisi
  • Göğüs Hastalıkları
  • Göz Hastalıkları
  • İç Hastalıkları (Dahiliye)
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kalp ve Damar Cerrahisi
  • Kardiyoloji
  • Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
  • Nöroloji
  • Ortopedi ve Travmatoloji
  • Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
  • Romatoloji
  • Psikiyatri
  • Üroloji

Harita ve Ulaşım Bilgileri

Yorum ve Şikayetler

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında yorum yapın

Kurum ile ilgili yorumlarınızı veya eleştirilerinizi mesaj kutusuna yazabilirsiniz. Yorumunuz; isminiz ve profil fotoğrafınız ile birlikte tüm ziyaretçilere açık olarak yayınlanacaktır. İş başvurusu, randevu talebi, ücret bilgisi, resmi şikayet vb. özel mesajlarınız için lütfen kurumun websitesini kullanınız.

avatar
Sağlık Kurumuna Puan Verin
3.8 / 5

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5 üzerinden 3.8 puan almıştır. Toplam 19 oy kullanılmış ve kurum hakkında henüz yorum yapılmamıştır.

Yakınlardaki Sağlık Kurumları

Özel Mardin Park Hastanesi
2009 Yılında kurulan Mardin’in ilk özel hastanesi olan Özel Mardinpark Hastanesin hastalarının sağlığı kadar konforuna da büyük önem veren: 4 VIP Süit, 22 özel, toplam 72...
Özel Mardin Diyaliz Merkezi
Özel Mardin Diyaliz Merkezi 21 cihaz kapasitesi ile Mardin merkezde hemodiyaliz tedavisi hizmeti sunmaktadır....
Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Kliniklerimizde en son tıbbı ve teknolojik gelişmeler kullanılarak modern, rahat ve hijyenik ortamlarda muayene, teşhis, tedavi ve protez hizmetleri sunmaktadır....
Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi
1990 yılında 50 yataklı olarak kurulan hastanemiz 2008 yılında başlanıp 2011 de tamamlanan yeni hizmet binasında 250 yataklı olarak hizmet vermeye devam etmiştir....
Özel Cihanpol Hastanesi
Özel Cihanpol Hastanesi
16 km. uzaklıkta
Daha önce tıp merkezi olarak hizmet veren Özel Cihanpol Hastanesi bölgenin yeni özel hastanesi olarak faaliyetlerine devam etmektedir....
Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş sağlığı ve protez alanında çağın son teknolojik malzemeleriyle donatılmış 30 ayrı üniteden oluşuyor....
Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi
Kızıltepe ilçe merkezinde faaliyet gösteren hastanemiz 9 katlı olup 17 branşta 24 doktor kadrosu ile 66 yataklı hasta odası, diyaliz ünitesi, ftr ünitesi, 5 ameliyathane,...
Kurum Bilgileri Hatalı mı?

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili yanlış, eksik veya güncel olmayan bilgileri bize iletmek için buraya tıklayınız ✉