Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi
Kurum Adı:Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi
Kategori:Kalp Hastalıkları Hastanesi
Şehir:Sivas
İlçe:Merkez
Adres:Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü 58140
Telefon:0 (346) 258-1010
Web Sitesi:hastaneler.cumhuriyet.edu.trHata Bildir
39.70984237.031511

Kurum Hakkında

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi, Sivas şehrinde kalp hastalıkları hastanesi olarak faaliyet göstermektedir. Kalp hiç kuşkusuz insan vücudunun en hayati organıdır. Cumhuriyet Üniversitesi Kardiyoloji anabilim dalı olarak kalbinizi korumak ve tedavi etmek için en son bilimsel gelişmelerin ışığında ve en son teknolojik yöntemleri kullanarak yeni hizmete girmiş olan kalp hastanemizde bütün gayretimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her türlü olumlu değişime açık olmanın ve her an aktif bir gelişim içinde olmanın evrensel standartlarda hizmetin sürekliliği için gerekli olduğu fikrini benimsemiş durumdayız.

Anabilim Dalımızda her türlü kalp hastalığı ve kalp hastalığı risk faktörlerinin tanı ve tedavisi en etkin şekilde yapılmaktadır. Bu hastalıklar ve risk faktörleri:

Kalp yetmezliği

Kapak hastalıkları

Kalp krizi

Diğer koroner damar hastalıkları

Aort yırtılması ve diğer aort damarı hastalıkları

Doğumsal kalp hastalıkları ( kalp delikleri vb.)

Periferik damar (kol, bacak damarı) hastalıkları

Kalp ritm ve ileti problemleri (kalp hızı yavaşlaması, çarpıntı vb.)

Yüksek kolesterol ve diğer lipidlerin tedavisi

Yüksek tansiyon tedavisi vb.

Bu hastalıkların tanı ve tedavisinde çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bunlar:

Elektrokardiyografi (EKG): Kalp elektriksel uyarıyla çalışan bir organdır. EKG ile kalbin elektriksel durumu kaydedilir. EKG ile ritim problemleri, kritik koroner damar tıkanmaları ve kalp krizi gibi durumlar teşhis edilebilir. Ancak bu durumlarda EKG nin tamamen normal olabileceği de unutulmamalıdır. Bu nedenle EKG bir ön inceleme testidir. Kesin tanı için diğer tanısal yöntemlerin de uygulanması gerekir.

Ritim Holter cihazı:  Bu cihaz hastanın dış vücut yüzeyine genelde 24 saat süreyle bağlanır. Bu süre zarfında hastadan devamlı EKG kaydı alır. Bu yöntemle çarpıntı, kalp duraklaması, bayılma vb. gibi durumların tanısı konabilir.

Tansiyon Holter: Ritim Holterle benzer prensiblerle çalışan bir cihazdır. Genelde 24 saat boyunca hastanın tansiyon değerlerini kaydeder. Tansiyon hastalarının tanınması, ilaç tedavilerinin düzenlenmesi, verilen tansiyon ilaçlarına karşı yanıtların gözlenmesi ve diğer tansiyon dalgalanmalarının (tansiyon düşmesi vb.) gözlenmesi için önemli bir tanı metodudur.

Efor testi: Hastaya bir koşu bandı ya da bisiklet üzerinde eksersiz yaptırılarak kalp hızının ve kasılmasının artırılması hedeflenir. Bu yöntemle koroner damar tıkanmalarının tanısı, hastanın eksersiz kapasitesinin değerlendirilmesi, bazı kapak hastalıklarında klinik durum değerlendirmesi, bazı ritim problemlerinin tanısı konabilir.

Tilt-masa testi: Hasta dikey durumdaki bir sedyeye belli bir süre bağlanarak bazı ilaçlar eşliğinde kalp ritmi, tansiyon değerleri ve hastanın genel durumundaki değişimler gözlenir. Bayılma şikayeti olan hastaların değerlendirildiği testlerden biridir. 

Miyokard perfüzyon sintigrafisi: Koroner damar tıkanıklıklarının tanısında, canlı kalp dokusu ile ölü kalp dokusu ayrımında ya da efor testi ile değerlendirmenin mümkün olmadığı durumlarda uygulanan bir nükleer kardiyoloji yöntemidir. Hastaya ekzersiz yaptırılarak ya da bazı ilaçlar verilerek kalp kası kanlanmasının normal olup olmadığı değerlendirilir.

Ekokardiyografi: Kalbin ultrasonografik olarak değerlendirilmesidir. Kalp yetmezliğinin, kapak hastalıklarının, kalp kitle ve tümörlerinin, kalpte oluşan pıhtıcıkların, doğumsal kalp anormallikleri gibi durumların tanısında önemli bir yöntemdir. Ayrıca bazı durumlarda yemek borusundan endoskopik olarak yapılabilir (transözafagiyal ekokardiyografi). İşlem esnasında damardan bazı ilaçlar verilerek kalp delikleri gibi hastalıklar ayrıntılı olarak incelenebilir (kontrast ekokardiyografi). Koroner kalp hastalıklarının tanısında ise stres ekokardiyografi  kullanılabilir.

Koroner anjiyografi: Kalbi besleyen koroner damarların durumunu gösteren en iyi yöntemdir. Kasık veya kol atardamarına yerleştirilen bir kılıf içerisinden plastik borucuklarla kalbe ulaşılarak bazı görüntüleme ilaçları enjekte edilir. Koroner damarların tıkanıklık durumu, kalp kasının kasılma fonksiyonları ve bazı kapak hastalıkları değerlendirilir.

Kateter yöntemi: Koroner anjiyografi ile benzer uygulama prensiblerine dayanır. Kapak hastalıkları, doğumsal kalp anomalileri, akciğer basıncının ölçülmesi gibi durumlarda kullanılır.

Balon anjiyoplasti ve stent: Koroner anjiyografi sonrası bazı tıkalı koroner damarların açılması için uygulanan bir yöntemdir. Koroner anjiyografi ile benzer bir şekilde kalbe ulaşılarak, tıkalı koroner damara çok ince bir tel yerleştirilir. Daha sonra bu telin üzerinden bir balon ilerletilerek koroner damardaki daralmış bölgede bu balon şişirilir. Çoğu hastada stent adı verilen metalik bir kafes borucuk balonla önceden genişletilmiş bölgeye yerleştirilerek işlem sonlandırılır.

Stent takılan hastaların, stentin tıkanmasının önlenmesi amacıyla, doktorları tarafından reçete edilen bazı ilaçları taburcu olduktan sonra da bir süre kullanmaları zorunludur. Bu yöntem her damar için uygun olmayabilir. Bazı damarların açılması için ameliyat (by-pass) gerekebilir.

Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon: Kalp ritm bozuklukları, kalp duraksamaları ve çarpıntıya neden olan kalpteki anormal bölgeler EPS ile büyük oranda saptanır. Kalpte çarpıntıya neden olan anormal bölgeler ‘ablasyon’ adı verilen yöntemle enerji verilerek yok edilir. Bu işlemler kasık toplardamarına yerleştirilen kılıflar içerisinden çeşitli elektrotlarla kalbe ulaşılarak gerçekleştirilir. 

Kalp pili, defibrilatörler (ICD), resenkronizasyon cihazları: Genelde kalp hızında yavaşlama ve hayatı tehdit eden çarpıntıların sonlandırılması için veya bazı ağır kalp yetmezliği durumlarında takılan cihazlardır. Bu cihazlar, steril şartlarda hastanın sağ veya sol köprücük kemiğinin alt kısmında açılan bir cebe yerleştirilir. Bu cihazlardan çıkan teller toplardamarlar içerisinden kalbe ulaşır, kalbi uyarır veya uygunsuz uyarıları baskılar. Böylece ideal kalp ritmi sağlanır, kalp yetmezliği tedavi edilir.

Mitral balon valvuloplasti: Kritik mitral darlığı hastalarında hastayı klinik olarak rahatlatmak amacıyla uygulanır. Eğer kapakta çok fazla kireçlenme, siddetli kaçak veya kalp kulakçıkları içerisinde pıhtı varsa işlem uygulanmaz. İşlem kasık atardamarı ve toplardamarına kılıflar yerleştirilerek bu kılıfların içerisinden çeşitli açma cihazları ve balonla mitral kapağa ulaşılarak gerçekleştirilir. Bazı hastalarda işlem yıllar sonra tekrarlanabilir. Ancak bu işlem tüm mitral darlıklı hastalarda uygun değildir. Bu hastalarda mitral kapak cerrahi yöntemlerle değiştirilebilir. 

Yukarıda sayılan tanı ve tedavi cihazları periyodik olarak güncellenmekte ve dünyanın en gelişmiş kalp merkezlerindeki kalite, doğruluk ve hassasiyet ölçütleriyle çalışmaktadır. Merkezimiz kaliteli akademik kadrosu, her an kendini yenileyen teknolojik ve bilimsel donanımı ve insan hayatına maksimum değeri veren üstün hizmet anlayışı ile kalp hastalıkları konusundaki lider konumunu her zaman devam ettirmekte kararlıdır. Bölümümüzde taburcu olan koroner arter hastalarımıza taburculuk sonrası yaşam tarzı değişikliğiyle ilgili grup eğitimleri eğitim hemşiresi tarafından verilmektedir.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi için Merkezi Hastane ve Hekim Randevu Sistemini (MHRS) kullanarak online randevu alabilir veya Alo 182 hattını arayarak operatörden randevunuzu alabilirsiniz.

Soru, öneri veya şikayetleriniz ile ilgili olarak yetkililere erişmek, doktor listesi, sunulan hizmetler ile ilgili bilgi almak ve telefonla veya internetten online randevu almak için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Harita ve Ulaşım Bilgileri

Bağlı Hizmet Birimleri
Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi
★★★☆☆· Üniversite Hastanesi · / Sivas
1051 yatak kapasiteli Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi başta Sivas olmak üzere Tokat, Erzincan, Yozgat ve diğer komşu illerden gelen hastalara hizmet vermektedir.
Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi
★★★☆☆· Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi · Yıldızeli / Sivas
Tanı ve tedavi yaklaşımları Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilimdalının öğretim üye ve görevlileri ve uzman personel tarafından modern teknolojik cihaz ve sistemler kullanarak uygulamaktadır.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Onkoloji Merkezi
Onkoloji Merkezi · / Sivas
2006 yılında hizmete açtığımız radyasyon onkoloji hastanemiz bölgemizde kanser hastalarının ihtiyaç duydukları önemli bir açığı kapatmıştır. Barındırdığı modern radyoterapi cihazları ile her gün onlarca kanser hastaları radyoterapi görmekte ve şifa bulmaktadır.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi · / Sivas
Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 305 yatak kapasiteli hastanede 96 adet tek kişilik oda, 48 adet çift kişilik oda, 18 adet özel oda, 18 kişilik tek anne odası bulunmaktadır.

Yorum ve Şikayetler

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi hakkında henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi hakkında yorum yapın

Kurum ile ilgili yorumlarınızı veya eleştirilerinizi mesaj kutusuna yazabilirsiniz. Yorumunuz; isminiz ve profil fotoğrafınız ile birlikte tüm ziyaretçilere açık olarak yayınlanacaktır. İş başvurusu, randevu talebi, ücret bilgisi, resmi şikayet vb. özel mesajlarınız için lütfen kurumun websitesini kullanınız.

avatar
Sağlık Kurumuna Puan Verin
0.0 / 5

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi henüz hiç oylanmamış. Vermek istediğiniz puan kadar yıldızın üzerine tıklayarak puan verebilirsiniz.

Yakınlardaki Sağlık Kurumları

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi
Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 305 yatak kapasiteli hastanede 96 adet tek kişilik ...
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Onkoloji Merkezi
2006 yılında hizmete açtığımız radyasyon onkoloji hastanemiz bölgemizde kanser hastalarının ihtiyaç duydukları önemli bir açığı kapatmıştır. Barındırdığı modern radyotera...
Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi
1051 yatak kapasiteli Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi başta Sivas olmak üzere Tokat, Erzincan, Yozgat ve diğer komşu illerden gelen hastalara hizm...
Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi
7000 m2 kapalı alana sahip, 51 ünit kapasiteli Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yeni hizmet binasında hizmet sunmaktadır....
Özel ONR Diyaliz Merkezi
Özel ONR Diyaliz Merkezi
3 km. uzaklıkta
Polikliğimizde; iki hemodiyaliz hekimi, bir sertifikalı dahiliye uzmanı yanında, 14 hemşire, bir diyetisyen, bir teknisyen ve ayrıca hastalarımızın ve kliniğimizin ihtiya...
Sivas Numune Hastanesi
Sivas Numune Hastanesi
4 km. uzaklıkta
Sivas Numune Hastanesi 700 yatak, 79 yoğun bakım, 100’e yakın poliklinik, 3 bin 115 m2 acil servis, 28 ameliyathanesi ile Sivas ve çevre illerden vatandaşlarımıza hizmet ...
Kurum Bilgileri Hatalı mı?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi ile ilgili yanlış, eksik veya güncel olmayan bilgileri bize iletmek için buraya tıklayınız ✉