Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi

Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi
Kurum Adı:Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi
Kategori:Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi
Şehir:Sivas
İlçe:Yıldızeli
Adres:Sıcak Çermik Kaplıcası Sivas Ankara yolu 35. km
Telefon:0 (346) 258-1010
Web Sitesi:hastaneler.cumhuriyet.edu.trHata Bildir
39.77025736.741546

Kurum Hakkında

Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi, Sivas ili Yıldızeli ilçesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, şehir merkezinden 30 km. uzaklıktaki Sıcak Çermik mevkiinde hizmet vermektedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 5 katlı olup 100 yatak kapasitelidir. Merkez bünyesinde Egzersiz Salonu, Röntgen Odası, 2 adet Poliklinik, 10 adet Tedavi Odası bulunmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne başvuran hastalar için, hekim kontrolünde tedaviler, seanslar halinde fizik tedavi ve kaplıca tedavisi hastanın durumuna göre 3 haftalık kürler halinde uygulanmaktadır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon tıbbı kapsamındaki tüm tanı ve tedavi yaklaşımları Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilimdalı’nın öğretim üye ve görevlileri başta olmak üzere uzman personel tarafından modern teknolojik cihaz ve sistemler kullanarak uygulamaktadır.

Bölümümüzün ilgilendiği sorunlar ağrılı kas iskelet sistemi hastalıkları, dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenmeler-osteoartrit), iltihaplı romatizmal hastalıklar (Romatoid artrit, Ankilozan spondilit, Sistemik lupus eritematozis, yumuşak doku romatizmaları, polimiyozit, dermatomiyozit, skleroderma, sjögren sendromu, sarkoidozis, reaktif artrit, vaskülit vs), boyun-sırt-bel ağrıları (bel-boyun fıtıkları, faset sendromu, bölgesel ağrı sendromları.. vs), kas-tendon-sinir yaralanmaları, osteoporoz (kemik erimesi), spor yaralanmaları, tam veya kısmı felçli (inme) omirilik yaralanmaları, tuzak nöropatiler (sinir sıkışmaları ve felçleri), yaygın kas ağrısı (fibromyalji sendromu), kırık ve ameliyat sonrası gelişen eklem kontraktürlerinin (ortopedik rehabilitasyonu), hareket kısıtlılıkları, serebral palsili çocuklar gibi bir çok kas-iskelet-nörolojik sistemi ilgilendiren hastalıkların tanı, tedavi ve rehabilitasyonunu kapsamaktadır.

Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi için Merkezi Hastane ve Hekim Randevu Sistemini (MHRS) kullanarak online randevu alabilir veya Alo 182 hattını arayarak operatörden randevunuzu alabilirsiniz.

Soru, öneri veya şikayetleriniz ile ilgili olarak yetkililere erişmek, doktor listesi, sunulan hizmetler ile ilgili bilgi almak ve telefonla veya internetten online randevu almak için Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tıbbi Hizmetler
  • Poliklinik hizmetleri
  • Fiziksel Ajanlarla Tedavi Hizmetleri;
  • Termoterapi (ısı tedavisi)
  • Kriyoterapi (soğuk tedavisi)
  • Elektroterapi
  • Balneoterapi (kaplıca tedavisi)
  • Fototerapi (ışık ile tedavi)
  • Parafin banyosu
  • Traksiyon tedavisi
  • Whirlpool (girdaplı su banyosu)
  • Mobilizasyon ve Manipulasyon
  • Egzersiz tedavileri
  • Rehabilitasyon Hizmetleri
  • Kas iskelet sistemi hastalıklarının rehabilitasyonu
  • Ortopedik hastalıkların rehabilitasyonu
  • Norolojik hastalıkların rehabilitasyonu
  • Romatizmal hastalıkların rehabilitasyonu
  • Pediatrik rehabilitasyon
  • Ortez-cihaz uygulamaları
  • Spor yaralanmalarının ve el rehabilitasyonu
  • Kaplıca Tedavisi
  • Enjeksiyon Tedavisi
  • BOTOX enjeksiyonu

Harita ve Ulaşım Bilgileri

Bağlı Hizmet Birimleri
Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi
★★★☆☆· Üniversite Hastanesi · / Sivas
1051 yatak kapasiteli Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi başta Sivas olmak üzere Tokat, Erzincan, Yozgat ve diğer komşu illerden gelen hastalara hizmet vermektedir.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Onkoloji Merkezi
Onkoloji Merkezi · / Sivas
2006 yılında hizmete açtığımız radyasyon onkoloji hastanemiz bölgemizde kanser hastalarının ihtiyaç duydukları önemli bir açığı kapatmıştır. Barındırdığı modern radyoterapi cihazları ile her gün onlarca kanser hastaları radyoterapi görmekte ve şifa bulmaktadır.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi
Kalp Hastalıkları Hastanesi · / Sivas
2008 yılında açılışı yapılan Kalp Hastalıkları Merkezi son jenerasyon anjiyografi cihazları, tam teşekküllü iki ameliyathanesi, kardiyoloji ve kalp cerrahisi yoğun bakım üniteleri ile değerli halkımıza verdiği hizmeti her geçen gün arttırarak devam ettirmektedir.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi · / Sivas
Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 305 yatak kapasiteli hastanede 96 adet tek kişilik oda, 48 adet çift kişilik oda, 18 adet özel oda, 18 kişilik tek anne odası bulunmaktadır.

Yorum ve Şikayetler

Mustafa Akman
★★★★★
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü fizik anabilim dalı başkanlığı ve fizik tedavi çermik sıcak su fizik tedavi merkezinde fizik tedavisi gördüğüm süre içinde ilgilerinden dolayı çok sıcakkanlı yakınlıkları ve samimiyetlerinde dolayı başhekimi, doktorları, hemşireleri ve diğer çalışan personellerinin ilğisinden dolayı hepsine teşekkür ederim. Hilmi Ebabil ve eşi Fatma Ebabil Ilgın Konya.

Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi hakkında yorum yapın

Kurum ile ilgili yorumlarınızı veya eleştirilerinizi mesaj kutusuna yazabilirsiniz. Yorumunuz; isminiz ve profil fotoğrafınız ile birlikte tüm ziyaretçilere açık olarak yayınlanacaktır. İş başvurusu, randevu talebi, ücret bilgisi, resmi şikayet vb. özel mesajlarınız için lütfen kurumun websitesini kullanınız.

avatar
Sağlık Kurumuna Puan Verin
3.1 / 5

Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi 5 üzerinden 3.1 puan almıştır. Toplam 24 oy kullanılmış ve kurum hakkında 1 yorum yapılmıştır.

Yakınlardaki Sağlık Kurumları

Yıldızeli Devlet Hastanesi
75 yataklı Yıldızeli Devlet Hastanesinin içerisinde ayrıca 15 adet diyaliz ünitesi, 10 adet de diş polikliniği ünitesi bulunmaktadır....
Sivas Devlet Hastanesi
Sivas Devlet Hastanesi
23 km. uzaklıkta
2021 yılından Numune Hastanesi ayrılan Sivas Devlet Hastanesi 4 ameliyathane, poliklinikler, genel ve çocuk acil servis hizmeti veren ve 10 yataklı yoğun bakım ünitesi bu...
Çayyurt Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Bağlı Çayyurt Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 2021 yılında hizmete girmiştir....
Özel Medicana Sivas Hastanesi
Medicana Sağlık Grubunun 11. hastanesi olan Medicana Sivas Hastanesi 28.000 metrekare kapalı alan ve 213 yatak kapasitesi ile sadece şehir merkezindeki hastalara değil, ç...
Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi
7000 m2 kapalı alana sahip, 51 ünit kapasiteli Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yeni hizmet binasında hizmet sunmaktadır....
Özel ONR Diyaliz Merkezi
Özel ONR Diyaliz Merkezi
25 km. uzaklıkta
Polikliğimizde; iki hemodiyaliz hekimi, bir sertifikalı dahiliye uzmanı yanında, 14 hemşire, bir diyetisyen, bir teknisyen ve ayrıca hastalarımızın ve kliniğimizin ihtiya...
Özel Orta Anadolu Diyaliz Merkezi
Orta Anadolu Diyaliz Merkezi 2006 yılında kurulmuştur. Haftada 6 gün 2 seans 06:30-16:30 saatleri arasında Hemodiyaliz hizmeti vermektedir. Merkez binası şehir merkezinde...
Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi
1051 yatak kapasiteli Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi başta Sivas olmak üzere Tokat, Erzincan, Yozgat ve diğer komşu illerden gelen hastalara hizm...
Kurum Bilgileri Hatalı mı?

Cumhuriyet Üniversitesi Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi ile ilgili yanlış, eksik veya güncel olmayan bilgileri bize iletmek için buraya tıklayınız ✉